NIEUW: Restaurant VIN - Een zee aan smaken

Santé

Tekst: Pierre van Damme / Etten-Leur City App

Alex Mahieu en Johan van Es van Restaurant Petits Saveurs hebben Bistrobar Santé in het Regiment in Etten-Leur verkocht. Hier openen binnenkort (1 augustus 2025) Miriam Mars en Jean-Pierre Vermee de deuren van restaurant VIN.

Na 7 jaar is het voor Alex en Johan tijd voor wat veranderingen. Zo zijn ze gestopt met hun diners en gaan ze zich juist meer richten op uitgebreidere lunches, late-middag borrels en onvergetelijke feesten/partijen. Petits Saveurs wordt hiervoor uitgebreid.

Door de uitbreiding van hun restaurant kunnen ze alle feesten en partijen van Bistrobar Santé oververhuizen naar Petits Saveurs. Hiermee hebben ze alles overzichtelijk onder één dak, veel meer mogelijkheden en hebben ze  geen extra (feest)locatie meer nodig.


Petits Saveurs

Alex en Johan waren al een tijdje op zoek naar een overnamekandidaat voor Bistrobar Santé. Hun keuze is gevallen op Miriam Mars en Jean-Pierre Vermee, die inspringen op een 'behoefte' in Etten-Leur: een restaurant dat gespecialiseerd is in wijn én vis: Vin. 

"Vin staat voor wijn en omdat we ons meer gaan richten op vis dan op vlees vonden we de naam Vin wel grappig", vertelt Miriam. Vin is ook een knipoog naar Vincent. Miriams moeder Lia was een groot fan van Van Gogh, van zijn werk, zijn leven en zijn prachtig geschreven brieven.

"We werken alleen maar met lokale producten. Dus geen overzeese wijn, maar wijn uit Europa. Ook geen kreeft die wordt ingevlogen uit Verweggistan of oesters uit Japan, maar Zeeuwse en/of Franse. We proberen zero-waste te gaan werken", aldus Miriam, wiens achtergrond in de horeca beperkt is. Maar aan passie geen gebrek!


Miriam en Jean-Pierre

"Ik heb ooit in restaurant is Israel gewerkt, maar dat is lang geleden. Ik zal voornamelijk gaan opereren als gastvrouw. En achter de schermen onze socials en alle andere media-uitingen verzorgen." Haar partner Jean-Pierre heeft de Hotelschool in Den Haag afgerond, is daarna totaal iets anders gaan doen. Toch bleef de horeca altijd trekken. En nu krijgen ze dus de kans om op een van mooiste plekken van Etten-Leur samen een restaurant te gaan runnen.

Wij kijken er rijkhalzend naar uit!
De vermoedelijke openingsdatum is 1 augustus 2025.